Katja Korošec in Ožbej Ulbl izdala priredbo pesmi Bel papir

Pevka Katja Korošec je v sodelovanju s pevcem Ožbejem Ulblom izdala pesem Bel papir v novi, klavirski preobleki.

Bel papir je priredba, ki jo je v originalu izvajala slovenska skupina Casanova. Ker je Katja bila v najstniških letih njihova največja oboževalka in je znala vse njihove pesmi ter koreografije na pamet, smo se odločili, da naredimo priredbo njihove najlepše balade.

Pesem Bel papir, ki jo je v originalu prepevala skupina Casanova, je dobila novo preobleko. Za klavirski aranžma je poskrbel glasbenik Nino Ošlak.

Pesem Bel papir je žalostna zgodba, v kateri se morata punca in fant posloviti. Pesem predstavlja pismo dekletu, v katerem fant izraža vsa čustva in misli, ki bi jih želel povedati, a bodo za vedno ostala zapisana na bel papir. Katji se je v pesmi pridružil član skupine Casanova Ožbej Ulbl in tako je nastala čudovita izvedba balade v moško – ženski preobleki.

Katja je ob izidu pesmi dejala: “V najstniških letih sem bila ena največjih oboževalk skupine Casanova. Tako velika, da sem nekega dne v časopisu videla prijavo, kjer so izpolnjevali “skrite želje”. In ker sem vedela, da do srečanja z njimi drugače kot, da se prijavim sama, ne bom prišla … sem izpolnila prijavnico in podpisala mojega očeta. Kmalu je oče prejel klic, da sem izbrana za srečanje s skupino Casanova in bil presenečen, ker ni vedel kaj, kako in od kje …no, da skrajšam zgodbo! Takrat sem prvič spoznala v živo prečudovite fante: Ožbeja, Davida, Ervina in Vlada! Nekaj let kasneje pa sem tukaj … s priredbo njihove pesmi Bel papir, ki je zame ena najlepših balad in poleg tega ob meni stoji eden od članov skupine Casanova – Ožbej! Noro počaščena, da se je odvila ta zgodba in da sem lahko prepevala poleg njega!”

Katja Korošec v večerni obleki – sanjska-obleka.si

“Ob izidu pesmi Bel papir se iz srca zahvaljujem tudi Sanjski obleki iz Kamnika za čudovito večerno obleko, ki so mi jo posodili za snemanje videospota”, pravi Katja in dodaja: “Hvala tudi Termam Zreče, da so nam prijazno odstopili prostore za snemanje videospota.”

katja korošec ožbej ulbl bel papir
Foto: Lovro Grabner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja